Bliptriki

Autouzupełnianie: jak go używać i jak go nie używać

Autouzupełnianie jest super wygodne: jeśli jeszcze nie spróbowałeś, spróbuj koniecznie, a przekonasz się, że znacznie szybciej jest wysyłać wiadomości do znajomych pisząc >nick niż wybierając nick z listy. Blip sam dokończy nick za Ciebie.

Czasem jednak chcemy wysłać wiadomość do osoby, której nie obserwujemy. A uparty blip dopisuje nam nicka z listy.

Rozwiązanie? Zacznijmy nicka od wielkiej litery.

Przykład? Chcesz wysłać wiadomość do użytkownika ania, ale gdy zaczynasz pisać >a blip uparcie dopisuje >adam. Napisz więc >Ania, autouzupełnianie nie zadziała, a wiadomość i tak zostanie wysłana tam gdzie trzeba.

Linkowanie do użytkownika

Aby podlinkować w wiadomości użytkownika, o którym piszemy, wystarczy, że napiszemy ^ przed jego nickiem, np. ^nick.

O ile nie zaznaczono inaczej, treść tej strony objęta jest licencją Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License